Lørdag 27 Januar
Kl. 18:00 - 19:00, Jevnaker folkebibliotek, Storgata 24, 3520 Jevnaker
Kaffelaget presenterer: Alternativ historietime
Gikk du glipp av Kaffelagets alternative historietime på biblioteket i fjor høst? Fortvil ikke, for i januar tar Kaffelaget turen til biblioteket igjen.
Dette kan du forvente:
Du vil få servert historier om blodig alvor og funfacts redigert inn i ei blanding av sakprosaiske fortellinger og mer personlig opplevelser. Historiene følges av stort sett egenprodusert musikk.
Det er historier om begivenheter som på alle mulige måter har hatt betydning for verdenshistorien, og i tillegg har endt opp på Jevnaker. Så vil det være historier som ikke på samme måte har hatt samme globale betydning, men som preget Jevnakers lokalsamfunn i stor grad. Så er det små fortellinger som er egenopplevd eller fortalt av andre. Det vi kan være helt sikre på er at inne i begivenhetene det berettes om var det enkeltmennesker som sto midt i både stort og smått. Slik vi ser det må vi kunne kalle de sistnevnte typiske hverdagshistorier. Historiene spenner fra tidsrommet ca. 1915- 1979. Vi vil berøre mye arbeiderkultur, som var en sentral del av de langt fleste begivenhetene og Jevnakersamfunnet.
Vi vil også i ord og toner vise fram en for mange ukjent forfatter fra Jevnaker. Hans navn var Gunnar Frøishagen. Han hadde en betydelig produksjon av så vel bøker, særlig for barn, og dikt som ble trykket i flere aviser og tidsskrifter. Han døde i 1945.
Vi har ikke som formål annet enn rett og slett fortelle historier på vår egen måte, og ja, noe må nødvendigvis bli personlig. Om vi klarer å underholde deg, eller gjøre deg nysgjerrig holder det lenge for oss.
Kaffelaget består av Roar Karlsen på gitar, Per Otto Brørby på bass og vokal og Børge Myhre på gitar, vokal og munnspill.
Inngang: 100 kroner.
2024 © Jevnaker Frivilligsentraler