Tirsdag 23 Oktober 2018
Kl. 19:00 - 21:30, Jevnaker Frivilligsentral
LIONS-MEDLEMSMØTE
Når du blir med Lions, blir du med i et globalt nettverk av hjelpende hender. Når du gjør en innsats i ditt nærmiljø, er du med på å styrke en verdensomspennende frivillighet.

I Norge er vi om lag 11.700 Lions-medlemmer som deler en felles tro på at vi kan gjøre en forskjell gjennom frivillig innsats.

Den lokale Lions-klubben har ca. 30 medlemmer, en ganske normal størrelse i et samfunn som Jevnaker – men vi ønsker klart at flere kommer til.

Medlemskap i Lions innebærer et aktivt engasjement for å hjelpe andre og en mulighet for den enkelte til personlig utvikling og inspirasjon i et miljø preget av vennskap og entusiasme. Vi er politisk og religiøst nøytrale, og vi står sammen om de humanitære verdier og mål som gjelder for ethvert Lions-medlem i ethvert land.

Når vi samler inn penger går 100 % til hjelpetiltak. Utgifter til drift av organisasjonen dekkes av medlemskontingenten.

Lions ble stiftet i USA i 1917. Den drivende kraft bak opprettelsen og den videre byggingen av Lions internasjonalt, var den visjonære Melvin Jones, en person med et utpreget organisasjonstalent og en betydelig gjennomføringskraft . Han minnes i organisasjonen med en pris som bærer hans navn, den høyeste utmerkelse som kan tildeles et medlem.

Den første norske LIONS-klubben, Lions Club Oslo, ble stiftet i 1949, og Norge ble med det den fjerde europeiske nasjon som ble tatt opp i Lions-familien – etter Sverige, Sveits og Frankrike. Offisielt er Norge registrert som land nummer 25 innenfor Lions International.

Lions Club Jevnaker ble stiftet i desember 1969, og Bjørn Gunnar Berntsen ble klubbens første president.  

Lions har til enhver tid aktiviteter på gang med sikte på å skaffe midler til støtte for lokale, nasjonale og internasjonale prosjekter. Medlemmene møtes en gang i måneden til hyggelig samvær og for å foreta avmelding og planlegging av aktiviteter og prosjekter. Et par-tre ganger i året er egenandelen litt høyere enn normalt, og stemningen tilsvarende.

Internasjonalt retter Lions sin oppmerksomhet og sine krefter mot de spesielt svake gruppene, naturlig nok ofte barn og ungdom. Bygging av skoler og boring av brønner i mange afrikanske lokalsamfunn er eksempler på dette. Store prosjekter, dedikert kampen mot blindhet og øyesykdommer er et annet eksempel, fadderbarn et tredje.

Lokalt blir naturlig nok prosjektene av en helt annen karakter. Eksempler kan være «Det er mitt valg», et informasjons- og holdningsprogram mot rusmidler og mobbing som tilbys skolene i kommunen, utkjøring av strøsand om vinteren til spesielle behovsgrupper og mange slags dugnader. Noen av disse kan også gi inntekt som uavkortet går til å støtte prosjekter.

Årlig utdeles Lions pris til en lokal person eller organisasjon som klubben ønsker å gi en anerkjennelse og oppmuntring til videre innsats. Prisen ble opprettet i 1985 og består av et originalt, håndtegnet diplom og en liten pengesum. 

2024 © Jevnaker Frivilligsentraler