Tirsdag 17 Oktober 2023
Kl. 19:00, Lidskjalv
VISEKVELD, Helge Stenersen, hvem var han egentlig?
Helge Stenersen, hvem var han egentlig? En dristig overskrift? Trolig. For hvem kan si hvem noen egentlig er? Lokalforfatter Helge Stenersen var utrolig produktiv, og skrev et utall humørfylte, lokale sanger og viser. Gjennom en årrekke drysset bøker, revystoff, visetekster og melodier ut av Helge Stenersens erme. Som lokalhistoriker ga han ut 50 nummer av tidsskriftet «Brandbu’stikka» der han var eneansvarlig for redaksjon og utgivelse.

De aller fleste av Helge Stenersens viser har lokal forankring, der han med iørefallende melodier beskriver Hadeland og hadelendinger med humor og varme, ispedd noen doser munter sjølironi.   Nær hundre av hans sanger og melodier ble gitt ut i tre visehefter.

Hvem ville våge seg på å fange inn denne mangfoldige forfatteren, og gi et svar på spørsmålet i overskriften? Jan Reidem gjør forsøket på Lidskjalv tirsdag 17. oktober med Hadeland Seniorforum som arrangør. 

-Jeg hadde et meget spesielt, første møte med Helge i 1974, forteller Reidem, uten å røpe mer.

Men det ble starten på et livslangt samarbeid, som toppet seg med revyen «Lar’e vara vi» med Kammerskoret i 1985.  

På Lidskjalv får Jan Reidem med seg Ola Morstad, Anders Morstad og Torleif Nielsen, og kanskje noen overraskelser i tillegg. Der blir det både solosanger og invitasjon til allsang, ved siden av kåsering om den mangfoldige lokalforfatteren Helge Stenersen.

2024 © Jevnaker Frivilligsentraler