OM OSS

Frivilligsentralene skal stimulere til frivillig innsats, være åpne møteplasser for befolkningen og være et bindeledd mellom kommunen og frivillig sektor. Frivilligsentralene skal utvikles av menneskene som er tilknyttet sentralene. Frivilligsentralene skal være et supplement til det eksisterende frivillige organiserte arbeidet, og aktiviteten skal være et tillegg til offentlig virksomhet.

VISJON
Sammen skaper vi gode og inkluderende lokalsamfunn

SLAGORD
Møte mellom mennesker

TO FRIVILLIGSENTRALER I JEVNAKER

Jevnaker Frivilligsentral ble stiftet 15. desember 2011, og har siden mars 2013 hatt sine lokaler i andre etasje i Storgata 24.

Jevnaker Frivilligsentral Ung Aktiv ble stiftet 30. mai 2018, og er å finne på flere adresser.

  • BUA, som åpnet 5. oktober 2018, holder til i Brugata 12
  • Innersvingen, som vi overtok 1. januar 2017, holder til i Storgata 13
  • Administrasjonen holder til i Storgata 24

FRIVILLIGSENTRALENES OPPGAVER ER Å:

  • Iverksette aktiviteter som styrker nærmiljøet i kommunen. 
  • Formidle tjenester mellom innbyggere på frivillig grunnlag. 
  • Etablere kontakt på tvers av generasjoner og kulturer.
  • Være et kraftsenter for frivillig virksomhet i kommunen.

Jevnaker Frivilligsentral og Jevnaker Frivilligsentral Ung Aktiv skal drives i samsvar med de vedtekter og retningslinjer som til enhver tid er gjeldende hos Norges Frivilligsentraler, Forskrift om tilskudd til frivilligsentraler, føringer gitt av Staten, og overordnede mål fra eieren Jevnaker kommune.

Frivilligsentralene har hver sine budsjett og aktivitetsplaner, samt legger frem hver sine årsrapporter og regnskap for årsmøtet.

FELLES FOR SENTRALENE
Frivilligsentralene eies av Jevnaker kommune, og har felles vedtekter og administrativ struktur.

Årsmøtet er frivilligsentralenes øverste organ og består av formannskapet i Jevnaker kommune, og holdes hvert år innen utgangen av mars.

Styret, som er frivilligsentralenes rådgivende organ, består av fem medlemmer, hvor tre representanter er valgt fra frivillig sektor (lag og foreninger), og to representanter er valgt fra de frivillige ved frivilligsentralene.

Vedtektene finner du ved å trykke her

ØNSKER DU Å BLI FRIVILLIG?
Som frivillig kan du bli en del av et hyggelig fellesskap som jobber mot samme mål. Som frivillig gjør du en god gjerning som vil komme andre mennesker til gode og styrke din egen livskvalitet og kunnskap.

Har du lyst til å bli frivillig i sentralen eller i et lag eller en forening, ta kontakt med oss, så hjelper vi deg videre på veien.

Kontaktskjema finner du ved å trykke her

Øyvind (daglig leder) 918 62 686
Monica (frivilligkoordinator) 917 74 633

post@jevnaker.frivilligsentral.no

2024 © Jevnaker Frivilligsentraler